Astăzi, Rodica Tapalagă (n. 12 ianuarie 1939, Dorohoi - d. 18 decembrie 2010) ar fi împlinit 77 de ani.

Mare actriță română de teatru și film, este absolventă a Institutului de artă teatrală și cinematografică din București (promoția 1959). Rodica Tapalagă debutează din 1958 pe marile ecrane în comedia „Alo?.Ați greșit numărul!”, alături de alte viitoare mari nume, la vremea aceea, ale scenei și filmului românesc (Ștefan Tapalagă, Ștefan Mihăilescu-Brăila și Stela Popescu).
 
A creat roluri memorabile pe scenele mai multor teatre: Teatrul Național din Craiova, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra din București.

 
Sora actorului Ștefan Tapalagă (n. 1933 - d. 1994), Rodica Tapalagă a fost căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udriște (n. 1929) și au împreună un băiat.



Filmografie
 
Sistemul nervos (2005) 
Cui i-e frică de Virginia Woolf (1995) 
De dragul tău, Anca! (1983)
Dragostea și revoluția (1983)
Artista, dolarii și ardelenii (1980) - Annabel Lee
Clipa (1979)
Vis de ianuarie (1979) 
Între oglinzi paralele (1978)
Tănase Scatiu (1976) 
Bălcescu (TV) / (1974)
Antinevralgicul (1970)
Secția corecțională (1970)
Un nasture sau absolutul (TV) / (1970)
Cinci oameni la drum (1962)
Aproape de soare (1961)
Alo? Ați greșit numărul! (1958) 
Momente "Caragiale" - Tren de plăcere (TV) / (1958)- (sursa: Cinemagia)


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.