Astăzi, Rodica Tapalagă (n. 12 ianuarie 1939, Dorohoi - d. 18 decembrie 2010) ar fi împlinit 77 de ani.

Mare actriță română de teatru și film, este absolventă a Institutului de artă teatrală și cinematografică din București (promoția 1959). Rodica Tapalagă debutează din 1958 pe marile ecrane în comedia „Alo?.Ați greșit numărul!”, alături de alte viitoare mari nume, la vremea aceea, ale scenei și filmului românesc (Ștefan Tapalagă, Ștefan Mihăilescu-Brăila și Stela Popescu).
 
A creat roluri memorabile pe scenele mai multor teatre: Teatrul Național din Craiova, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Bulandra din București.

 
Sora actorului Ștefan Tapalagă (n. 1933 - d. 1994), Rodica Tapalagă a fost căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udriște (n. 1929) și au împreună un băiat.Filmografie
 
Sistemul nervos (2005) 
Cui i-e frică de Virginia Woolf (1995) 
De dragul tău, Anca! (1983)
Dragostea și revoluția (1983)
Artista, dolarii și ardelenii (1980) - Annabel Lee
Clipa (1979)
Vis de ianuarie (1979) 
Între oglinzi paralele (1978)
Tănase Scatiu (1976) 
Bălcescu (TV) / (1974)
Antinevralgicul (1970)
Secția corecțională (1970)
Un nasture sau absolutul (TV) / (1970)
Cinci oameni la drum (1962)
Aproape de soare (1961)
Alo? Ați greșit numărul! (1958) 
Momente "Caragiale" - Tren de plăcere (TV) / (1958)- (sursa: Cinemagia)

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews