ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi 28 noiembrie, la ora 18:00, va debuta Cursul de cultură cinematografică ținut de către criticul Elena Dulgheru, sună un anunț publicat pe internet.

Cursul va debuta cu modulul „Regizori români între două milenii: Dan Pița,care va demara cu referențialul film Concurs (1982)”, precizează sursa citată.

Cursul va consta din vizionări de filme comentate și este structurat pe douăsprezece module-lecție, constând într-o scurtă prezentare a filmului, cu oferirea cheilor de lectură necesare, vizionarea filmului, discuții cu publicul după vizionare.

  • Direcțiile principale abordate: 
  • Dan Pița în contextul epocii sale și al cinematografiei române.
  • Teme și stiluri auctoriale definitorii.  

Celelalte două module de curs pe care le voi susține, „Capodopere ale filmului rus” și „Responsabilitate istorică” și adevăr în filmele lui Nicolae Mărgineanu, vor începe joi 5 decembrie, respectiv joi 12 decembrie 2019. 

Se va stabili și o întâlnire cu cei doi maeștri ai filmului romanesc, în funcție de disponibilitatea acestora. 

Înscrierile prealabile sunt recomandate, pentru că numărul de locuri în sală este limitat.

Rezervarea unui loc se face la nr. de telefon  021. 3146637/ 0756 144511, pe e-mail secretariat@updalles.ro (cc: pe e.arca.i@gmail.com). 
 
Detalii despre eveniment puteți găsi pe pagina Universității Populare „Ioan Dalles”.