ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 24 septembrie, la Târgoviște are loc premiera documentarului artistic (docudrama)  „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”, film în regia lui Andrei Chiriac și după un scenariu de Vasile Lupașc.

În rolurile principale: Aureliu Surulescu, Vasile Lupașc, Ion Haiduc, Mircea Silaghi, Yoshio Iizuka, Flaviu Crișan, Andreea Diac.
 
Despre acest film, Vasile Lupașc, afirma că își propune „să fie un film cu folos , să facă din nou istoria interesantă pentru români și „cool” pentru copii”.  Filmările au durat doi ani, iar bugetul a fost unul foarte mic, aproximativ 60.000 euro.

„În total, filmul a costat puțin peste 60 000 de euro. Prin comparație, citeam că filmul Aferim a  costat 1 400 000 euro. Cred că alături de echipa mea am reușit să facem minuni cu acest buget”, spunea Vasile Lupașc într-un interviu pentru Gazeta Dâmboviței.

De asemenea, documentarul urmărește restabilirea adevărului istoric privitor la Vlad Țepeș, dar și relația acestuia cu Ștefan cel Mare.

„Vlad Voievod Drăculea, unul dintre simbolurile României, este perceput total greșit în afara Țării. În ultimii ani , această percepție începe să fie simțită și în țară. Am întâlnit copii care mă întrebau serios:

 „ Vlad chiar a fost vampir? „ Nu putem lăsa această percepție să devină dominantă. Vlad este un erou român care a influențat decisiv evoluția Europei creștine și este unul dintre motive de mândrie națională, nu o născocire gen Tom și Jerry!”, a spus Lupașc.

Programul lansării filmului, la care intrarea este liberă,  este următorul :

19-19:30 Prezentare film.Discursuri producători, actori, invitați.

19:30 - 20:15 concert Trooper Opera rock Vlad Țepeș.Poemele Valahiei

20:15 - 20:30 Corul de copii Anastasis.

20:30 luminarea Turnului Chindiei in tricolor.

20:35 proiectie film.

21:45 Discurs de inchidere.

Credeați că l-au făcut pentru că ne iubesc? Filmul "Wild Carpathia" a fost realizat pentru a convinge milionari străini să cumpere PĂDURE în România. Până acum au cumpărat 16.000 de hectare. Prințul Charles, implicat în afacere