Pe 24 septembrie, la Târgoviște are loc premiera documentarului artistic (docudrama)  „Istorii despre Vlad Voievod Drăculea”, film în regia lui Andrei Chiriac și după un scenariu de Vasile Lupașc.

În rolurile principale: Aureliu Surulescu, Vasile Lupașc, Ion Haiduc, Mircea Silaghi, Yoshio Iizuka, Flaviu Crișan, Andreea Diac.
 
Despre acest film, Vasile Lupașc, afirma că își propune „să fie un film cu folos , să facă din nou istoria interesantă pentru români și „cool” pentru copii”.  Filmările au durat doi ani, iar bugetul a fost unul foarte mic, aproximativ 60.000 euro.

„În total, filmul a costat puțin peste 60 000 de euro. Prin comparație, citeam că filmul Aferim a  costat 1 400 000 euro. Cred că alături de echipa mea am reușit să facem minuni cu acest buget”, spunea Vasile Lupașc într-un interviu pentru Gazeta Dâmboviței.

De asemenea, documentarul urmărește restabilirea adevărului istoric privitor la Vlad Țepeș, dar și relația acestuia cu Ștefan cel Mare.

„Vlad Voievod Drăculea, unul dintre simbolurile României, este perceput total greșit în afara Țării. În ultimii ani , această percepție începe să fie simțită și în țară. Am întâlnit copii care mă întrebau serios:

 „ Vlad chiar a fost vampir? „ Nu putem lăsa această percepție să devină dominantă. Vlad este un erou român care a influențat decisiv evoluția Europei creștine și este unul dintre motive de mândrie națională, nu o născocire gen Tom și Jerry!”, a spus Lupașc.

Programul lansării filmului, la care intrarea este liberă,  este următorul :

19-19:30 Prezentare film.Discursuri producători, actori, invitați.

19:30 - 20:15 concert Trooper Opera rock Vlad Țepeș.Poemele Valahiei

20:15 - 20:30 Corul de copii Anastasis.

20:30 luminarea Turnului Chindiei in tricolor.

20:35 proiectie film.

21:45 Discurs de inchidere.

Credeați că l-au făcut pentru că ne iubesc? Filmul "Wild Carpathia" a fost realizat pentru a convinge milionari străini să cumpere PĂDURE în România. Până acum au cumpărat 16.000 de hectare. Prințul Charles, implicat în afacere


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews