ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea de-a 88-a gală pentru decernarea premiilor Oscar a avut loc în noaptea de 28 februarie la renumitul Dolby Theatre din Hollywood.

"Spotlight", de Tom McCarthy, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincții, în care "The Revenant" a obținut trei trofee, inclusiv pentru "cel mai bun regizor" (Alejandro Iñárritu) și "cel mai bun actor în rol principal" (Leonardo DiCaprio).

Gala a fost marcată încă din deschiderea sa de numeroase glume făcute de Chris Rock pe tema "Oscarurilor atât de albe", aluzii la faptul că evenimentul a fost criticat în ultimele săptămâni din cauza lipsei de diversitate a listei de nominalizări la premiile Academiei americane de film, în ale cărei categorii principale nu s-au regăsit nici în acest an actori și regizori de culoare.

Lista completă a marilor câștigători la premiile Oscar 2016

Cel mai bun film: "Spotlight"

Cu Rachel McAdams, Billy Crudup, Michael Keaton, Liev Schreiber, Mark Ruffalo și Stanley Tucci în distribuție, "Spotlight" prezintă eforturile depuse de jurnaliștii de la publicația The Boston Globe, în 2002, într-o anchetă amplă, ce a declanșat un scandal uriaș, după dezvăluirea abuzurilor sexuale comise de mai mulți preoți catolici.

Filmul "a oferit o voce pentru supraviețuitorii acestei drame, iar premiul Oscar amplifică această voce", a declarat Michael Sugar, producătorul peliculei, precizând că speră ca această voce să fie auzită până la Vatican. "Papa Francisc, este timpul să-i protejăm pe copii și să reinstaurăm credința", a mai spus acesta, pe scena galei Oscar 2016.

Cel mai bun actor într-un rol principal: Leonardo DiCaprio ( "The Revenant")

”Mulțumesc Academiei, tuturor celor care au fost alături de mine. Le mulțumesc celorlalți nominalizați din aceșt an pentru performanța lor incredibilă. Revenant a fost rezultatul unei munci teribile, unui efort extraordinar. Îți mulțumesc Tom Hardy, pentru prietenia pe care mi-ai arătat-o, pentru talentul tău”, a spus DiCaprio, în discursul de după primirea Oscarului.

"Acest film este despre relația dintre om și lume", a adăugat Leonardo DiCaprio. Acesta a vorbit și despre efortul deosebit pe care l-a presupus realizarea peliculei, militând totodată pentru protejarea mediului înconjurător. "Schimbarea climatului ne va afecta pe toți", a mai spus Leonardo DiCaprio.

Cel mai bun regizor: Alejandro Gonzalez Inarritu ( "The Revenant")

Cea mai bună actriță într-un rol principal: Brie Larson ("Room")

Cel mai bun actor în rol secundar:  Mark Rylance ("Bridge of Spies")

Cea mai bună actriță în rol secundar: Alicia Vikander ("The Danish Girl").

Cel mai bun film străin: Son of Saul

Cea mai bună regie artistică: Mad Max: Fury Road

Cel mai bun scenariu adaptat: "The Big Short"- Charles Randolph și Adam McKay

Cel mai bun scenariu original: "Spotlight" - Josh Singer și Tom McCarthy

Cea mai bună imagine: The Revenant

Cel mai bun montaj: Mad Max: Fury Road

Cea mai bună coloană sonoră: Ennio Morricone - "The Hateful Eight"

Cel mai bun cântec: Sam Smith pentru "Writing’s On The Wall" ("Spectre")

Cel mai bun montaj de sunet: Mad Max: Fury Road

Cel mai bun mixaj de sunet: Mad Max: Fury Road

Cele mai bune efecte vizuale: Ex Machina

Cele mai bune costume: Mad Max: Fury Road

Cel mai bun machiaj: Mad Max: Fury Road

Cel mai bun scurtmetraj animat: Bear Story

Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune: Stutterer

Cel mai bun lungmetraj documentar: Amy

Cel mai bun scurtmetraj documentar: A Girl in the River: The Price of Forgiveness