Tamara Buciuceanu Botez, marea doamnă a comediei românești, a împlinit miercuri 88 de ani.

Retrasă din lumina reflectoarelor, marea doamnă a teatrului românesc își petrecere bătrânețea acasă, citind și uitându-se la filme vechi în care apare și ea.

Și-a petrecut mai bine de 60 de ani din viață pe scenă, având în spate o carieră impresionantă. Rolurile în care a întruchipat personaje precum Coana Chirița sau Isoscel, din Liceenii, i-au asigurat Tamarei Buciuceanu nemurirea în istoria filmului românesc și, totodată, au făcut-o să devină un idol pentru milioane de români. În urmă cu câțiva ani, marea doamnă a teatrului românesc s-a retras din lumina reflectoarelor, considerând că a venit vremea să își trăiască bătrânețea frumos, acasă.

În decembrie 2013, actriței i s-a decernat Premiul „Aristizza Romanescu" pentru întreaga creație teatrală și cinematografică, în cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Academiei Române pe anul 2011, desfășurată în Aula Academiei Române.

La primirea distincției, în cadrul evenimentului ce a avut loc în Aula Academiei Române, Tamara Buciuceanu-Botez a ținut un scurt discurs. „E greu la deal, e foarte greu, dar dacă trăim, trebuie să trăim ca și cum am fi nemuritori", a spus actrița. „Sunt mândră că sunt româncă, îmi iubesc țara și neamul și mulțumesc lui Dumnezeu că mai trăiesc", a mai spus marea artistă.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.