ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 17:58 Spitalul Elias a anunțat că actrița Tamara Buciuceanu a murit în cursul zilei de marți. 

ȘTIREA INIȚIALĂ Actrița Tamara Buciuceanu - Botez se află în stare critică la Spitalul Universitar de Urgență Elias, fiind intubată și ventilată mecanic, anunță Agerpres.


Potrivit sursei citate, actrița Tamara Buciuneanu- Botez este într-o stare gravă la terapie intensivă.

„Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment secția de Terapie Intensivă. Este intubată și ventilată mecanic, în stare critică", a declarat, marți, pentru Agerpres, Silvius Negoiță, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Actrița Tamara Buciuceanu - Botez a fost internată, la începutul lunii octombrie, la spitalul Elias din Capitală.

Tamara Buciuceanu - Botez s-a născut la Tighina (Regatul României), la 10 august 1929. Între 1948 și 1951 a frecventat Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri" din Iași, însă, în anul IV, s-a transferat la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesorului Ion Bălțăteanu (asistentă Sorana Coroamă), după cum scria ActiveNews cu ani în urmă.

Personajul emblematic căruia i-a dat viață a fost profesoara „Isoscel” din seria „Liceenii”.


 
În acest an, cu ocazia aniversării vârstei de 90 de ani, Ministerul Culturii i-a acordat actriței Tamara Buciuceanu-Botez o diplomă de excelență pentru întreaga activitate.