ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni la Dolby Theatre din Los Angeles.

Au fost decernate 24 de statuete, pe baza voturilor exprimate de membrii Academiei de film americane.

Printre câștigători se află și un român. Ioan Boieriu a câștigat, alături de echipa lui, un premiu Oscar, el fiind directorul tehnic de efecte speciale al producției „Cartea Junglei", film care a primit Oscarul pentru „Cele mai bune efecte vizuale”, anunță Mediafax.

Boieriu are 37 de ani și este originar din Brașov, fiind plecat de mulți ani din țară, el lucrând, în prezent, la Scanline VFX din Valcouver, în Canada.

Ioan Boieriu a postat, luni, un mesaj  după ce a câștigat Oscarul cu echipa. „Și am câștigat premiul Oscar pentru Cele mai bune efecte vizuale pentru «Cartea Junglei». Sunt mândru că am lucrat la acest proiect. Felicitări tuturor celore implicați", a postat Boieriu pe pagina sa de Facebook, imediat după anunțarea câștigătorului.

Lista filmelor la care a lucrat românul poate fi văzută aici.