Istoria pe care o știm, câtă știm, a fost rescrisă, falsificată, este „fake” pentru a ne fi livrată. Am fost mințiți, suntem mințiți zi de zi. Așa au făcut comuniștii, așa au făcut și fac în continuu imperialiștii globalizării. În cele urmează câteva fragmente despre cei care se vor „modele de democrație” și „lideri ai omenirii”.

Documente desecretizate recent arată că guvernul american cunoștea și a susținut masacrarea, făcută de armata indoneziană și de grupurile de autoapărare afiliate ei, a de la 500.000 la 1 milion de indonezieni în 1965 și 1966.

Documentele publicate de arhivele de securitate națională de la Universitatea George Washington arată că guvernul american  cunoștea în detaliu masacrele la care erau supuși comuniștii, stângiștii și indonezienii de origine chinezească.

Ele precizează că ambasada SUA de la Jakarta înregistra numele membrilor PCI executați și „susținea activ” eforturile armatei pentru anihilarea partidului comunist. Un milion de alți presupuși comuniști au fost închiși.

Publicarea în această săptămână a celor 30.000 de documente  a intervenit și datorită senatorului american Tom Udall, care a depus o rezoluție în acest sens impresionat de documentarele realizatorului american Joshua Oppenheimer, The Act of Killing (Afișul filmului în imaginea antet a acestui material. „E interzis să ucizi. În consecință, toți criminalii sunt pedepsiți cu excepția celor care ucid în grupuri mari și în sunet de trompete”, spune motto-ul filmului. Poate fi vizionat cu subtitrare în română.) și The Look of Silence, despre masacrele din 1965.

Omorurile erau prezentate sub „coloratura” unui „război sfânt”: omorârea necredincioșilor era permisul pentru a merge în paradis al călăilor.

SUA au refuzat să se participe la Tribunalul popular internațional de la La Haye, Olanda, din 2015. În raportul acestuia se spune că: „SUA au susținut armata indoneziană știind precis că aceasta se lansa într-un program de execuții masive și alte activități criminale, justificând acuzația de complicitate la crime împotriva umanității.”

Mai multe în articolul publicat de Max Walden în Asian Correspondent (engleză), site de informație partener al  Associated Press în Asia. Versiuni în franceză aici și aici.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews