ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Academiei Române, prof.dr. Ioan-Aurel Pop, a spus că pe teritoriul României nu s-a făcut niciodată propagandă islamului, pentru că domnitorii Țărilor Române nu au permis acest lucru în relație cu Imperiul Otoman.

Mai mult, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a spus la Trinitas TV că românii și-asumat misiunea de a fi continuatorii Imperiului Roman sau Bizantin.

„Noi nu am ajuns sub semnul propagandei islamice, pentru că domnii noștri, care erau domni creștini, care erau și ctitorii de monumente bisericești și pentru care Biserica era domeniul principal al spiritualității, nu au permis niciodată așa ceva pe teritoriul țărilor noastre. Nici să se clădească geamii, moschei sau meceturi și nici ca otomanii să devină proprietari de bunuri imobiliare pe teritoriile noastre. Subliniez acestea pentru că lumea în Occident vede otova cumva această realitate. Pe teritoriile de la sud de Dunăre, la sârbi și la bulgari, unde nu era o clasă politică autohtonă, s-au construit moschei și a existat propagandă islamică.


Noi, prin domnii noștri creștini, pravoslavnici, ne-am asumat misiunea de continuare a tradiției bizantine și după ce inima Bizanțului - Noua Romă sau Constantinopolul - ajunsese în mâini străine, necreștine.

Domnii noștri alături de sârbi, bulgari, chiar și țarii Rusiei au preluat moștenirea bizantină și au dus-o mai departe, ceea ce reprezintă, în fond, o asumare de misiune creștină, de valoare europeană”,a afirmat prof. Ioan-Aurel Pop la Trinitas TV.