ActiveNews vă prezintă un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
 
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.

„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări. 

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie "hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede in noi”
 
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”. 

Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.

Episodul 14: Ioan Cantacuzino

Există diferite feluri de a lupta pentru națiunea de care aparții. Ioan Cantacuzino a luptat în Primul Război Mondial, pentru Armata Română și pentru poporul poporul său, din laboratorul de medicină experimentală. Inamicul pe care îl avea în față avea mai multe capete: holera, tifosul exantematic, febra tifoidă, dezinteria și sărăcia sistemului sanitar.
În ciuda lipsurilor cu care se confrunta societatea românească la începutul secolului XX, Cantacuzino nu a uitat nici o clipă că adevăratele „ingrediente” în educația tinerilor studenți și cercetători sunt dragostea și generozitatea.