100 de mari români de la care să reînvățăm demnitatea și curajul de a crede în noi. Episodul 15: Regele Ferdinand

ActiveNews vă prezintă, un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.
Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie "hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede in noi”
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
Episodul 15: Regele Ferdinand I
Se spunea despre el că era timid, retras și introvetit. Dar sub sceptrul său s-a înfăptuit România Mare. Când a depus jurământul, într-un discurs scurt și care nu prezenta nici o încredere, a făgăduit că va fi un "bun român” - iar în cei 13 ani cât a domnit, țara noastră a ajuns una dintre cele mai puternice și stabile economii din întreaga lume.
Pe același subiect

TRĂDAREA ȘI SFÂRTECAREA ROMÂNIEI - bucuria Germaniei și a Rusiei. 28 iunie 1940: pierderea Basarabiei și a nordului Bucovinei. Raul Bossy: „Începutul tragediei neamului românesc”

DESCOPERIRE. Monahul Filotheu Bălan: CEL mai VECHI TRICOLOR ROMÂNESC – pe blazonul cneazului Cândea din Țara Hațegului, din sec. XIII. FOTO

Prof. Constantin Barbu: EMINESCU. Istorisirea celei mai cumplite crime din istoria României. Ziua sechestrării și arestării ilegale a ziaristului Mihai Eminescu, marți, 28 iunie 1883

Societatea semi-secretă Carpații a fost desființată în ziua arestării lui Eminescu. Generalul Radu Theodoru la 28 iunie, ziua condamnării la moarte civilă a Românului Absolut: „Eminescu este Biblia Românismului"

26 iunie 1940: Ultimatumul sovietic pentru cedarea Basarabiei. Cauzele sfârșitului României Mari, indicate cu precizie chirurgicală de către un jurnalist britanic. NOTA ULTIMATIVĂ - DOCUMENT

Ion Spânu: 28 iunie 1883, O ZI NEAGRĂ A CULTURII ROMÂNE: ARESTAREA LUI EMINESCU!
Recomandările noastre

CINE L-A ACOPERIT PE BĂSESCU LA CNSAS 14 ANI? Germina Nagâț, într-o comunicare transmisă ActiveNews, dezavuează Concluziile Anchetei CNSAS, care demonstrează că ea a știut de TOATE documentele încă din 2005-2008 ca șefă a Direcției de Investigații

În plină revoluție Satanistă pentru „Dreptul de a Ucide Pruncii”, Papa Francisc binecuvântează Avortul
Persoane: Regele Ferdinand
Locații: București
Subiecte: Istoria României Marea Unire Mari români
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)