100 de mari români de la care să reînvățăm demnitatea și curajul de a crede în noi. Episodul 29: Mircea Eliade

ActiveNews vă prezintă un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.
Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie „hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede în noi”
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant.
„Demult, în țara noastră trăiau oameni care țineau la semenii lor și visau ca românii să aibă un trai mai bun. Acești oameni își doreau ca numele României să fie rostit cu admirație în cercurile elitelor culturale de pe mapamond. Ei respectau, iubeau și trăiau pentru cultura românească. Și astăzi există astfel de oameni, doar că sunt timorați, tăcuți, inhibați, neîncrezători că ceea ce ei fac mai are vreun rost. Pentru acești descurajați prezentăm episodul 21 al seriei "Învață Aripile-ți să Zboare!””, spune realizatorul Ștefan Ruxanda.
Episodul 29: Mircea Eliade
Pe același subiect

4 August 1919: Ziua cuceririi Budapestei de către Armata Română. Medalia unui ION care a ajutat la urcarea Tricolorului României și a Opincii pe Parlamentul ungar. Ioan Aurel Pop: Béla Kun plănuia să unească Ungaria cu Rusia Sovietică. FOTO-GALERIE

9 august: 421 ani de la asasinarea mișelească a lui Mihai Viteazul Întregitorul. Cum și-au dat mâna puterile din Vest și din Est ca să-l ucidă pe Marele Voievod Întregitor. VIDEO: MIHAI VITEAZUL - FILMUL

3 AUGUST 1919. ZIUA DE GRAȚIE CÂND ROMÂNII AU CĂLCAT BUDAPESTA. Mărturiile sergentului oltean care a pus Opinca pe Parlamentul Ungariei și ale eliberatorilor români: Ocuparea Budapestei înseamnă stăpânirea cheii de boltă a imperialismului maghiaro-german

Cum a salvat Starețul-martir Gherasim Iscu AURUL ROMÂNIEI în Operațiunea Neptun de la Mănăstirea Tismana

3 august 1601: Marea VICTORIE a lui Mihai Viteazul: Bătălia de Guruslău

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)