100 de mari români de la care să reînvățăm demnitatea și curajul de a crede în noi. Episodul 29: Mircea Eliade
ActiveNews vă prezintă un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.
Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie „hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede în noi”
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant.
„Demult, în țara noastră trăiau oameni care țineau la semenii lor și visau ca românii să aibă un trai mai bun. Acești oameni își doreau ca numele României să fie rostit cu admirație în cercurile elitelor culturale de pe mapamond. Ei respectau, iubeau și trăiau pentru cultura românească. Și astăzi există astfel de oameni, doar că sunt timorați, tăcuți, inhibați, neîncrezători că ceea ce ei fac mai are vreun rost. Pentru acești descurajați prezentăm episodul 21 al seriei "Învață Aripile-ți să Zboare!””, spune realizatorul Ștefan Ruxanda.
Episodul 29: Mircea Eliade
Pe același subiect

Nürnberg II, vaccinurile și România

A fost descoperit locul exact al martirajului lui Horea și Cloșca, sfârtecați bestial în bucăți acum 236 de ani, pe 28 februarie. Se cere un monument creștin

23 februarie 1932: Unul dintre cele mai cumplite masacre cărora le-au cazut victime românii. Românii transnistreni, uciși de către sovietici

Boris Johnson, în 2007: Este timpul să avem discuții de oameni maturi privind numărul optim de ființe omenești de pe această planetă

Jurnalist către ambasadorul Israelului: Mareșalul Ion Antonescu a dat ordin Marinei Române să protejeze evreii și nava Struma. „Marina Regală a României, din ordinul Mareșalului Antonescu, nu a ucis niciun evreu.”

25 februarie 1866: Ziua în care poetul Mihai Eminescu a debutat în revista FAMILIA. Poezia „De-aș avea” e prima scriere eminesciană găzduită în paginile publicației scriitorului Iosif Vulcan, ce îl avea pe copertă pe marele mecena Emanoil Gojdu
Recomandările noastre

HOLD UP PLUS și ACEASTA NU ESTE O CONSPIRAȚIE - cele mai căutate, interzise și disputate filme documentare despre PLANDEMIE și MAREA RESETARE - traduse în ROMÂNĂ

Merkel a anunțat la Consiliul European că la vară iese pașaportul digital UE! ROMÂNIA pe o listă a Pașapoartelor de vaccinare. „O amenințare kafkiană la adresa libertății noastre și o vacă pentru industria birocrației. Comisioane, specialiști, servicii!”

Brâncuși batjocorit la infinit de Ministerul Culturii. Coloana lui Brâncuși doborâtă de Ziua lui pe două capre la Muzeul Țăranului Român într-o „expoziție” de 218.099,44 euro din cadrul programului RO-CULTURA: Mirrors of Brâncuși

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)