ActiveNews vă prezintă, un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
 
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.

„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări. 

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie "hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede in noi”
 
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”. 

Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.

Episodul 5:


Mărioara Ventura a fost prima și singura actriță a României care a primit titlul de „Societară de Onoare” a Comediei Franceze. Și prima femeie regizor care montează un spectacol pe această celebră scenă. În Primul Război Mondial, ea vizitează răniții căzuți la pat în spitalele militare. Încerca, împreună cu Regina Maria și cu George Enescu, să le ridice moralul. După Război, devine o „coloană” a culturii românești în lume. Portretul Mărioarei Ventura este păstrat cu sfințenie în galeria marilor personalități ale scenei franceze. Să avem grijă ca peste memoria ei să nu se aștearnă praful!