100 de mari români de la care să reînvățăm demnitatea și curajul de a crede în noi. Episodul 6: Take Ionescu
ActiveNews vă prezintă, un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări.
Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie "hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede in noi”
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”.
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
Episodul 6: Take Ionescu.
Acum 100 de ani în România existau oameni politici care țineau la țară, aveau planuri pe termen lung, demnitate, curaj și idealuri mari pentru poporul nostru. Take Ionescu, de care azi nu mai știm aproape nimic, a transformat diplomația în artă. Ambiția lui era să facă din Statul Român unul din jucătorii principali ai Europei. Dar asta se întâmpla acum 100 de ani…
Pe același subiect

Calamitățile nu se anunțau de poliție prin SMS. Un mileniu de creștinism și de poliție

30 de ani de la nașterea la Ceruri a Principesei Ileana a României - Maica Alexandra (+21 ianuarie 1991). INTERVIUL pe care l-a acordat în 1990, cu câteva luni înaintea morții ei, jurnalistului Nicolae Stroescu Stînișoară de la Radio Europa Liberă

Mareșalul Românismului Radu Theodoru a împlinit 97 de ani. La Mulți și Binecuvântați Ani! Crezul lui despre Românul Absolut: „Eminescu este Biblia Românismului!”. INTERVIU: „Românii se vor ridica!”

24 ianuarie: Unirea Principatelor Române. Cuza: Alesul vostru vă dă astăzi o singură Românie
23 ianuarie 1595: Bătălia de la Șerpătești, prima mare victorie a lui Mihai Viteazul. Domnul român i-a nimicit pe turci după o campanie strălucită, încununată cu un atac de noapte

Puterea și voința românilor din țară și de pretutindeni, omagiate în Mesajele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și Președintelui Academiei Române Ioan Aurel Pop la aniversarea Unirii Principatelor Române. DESPRE PATRIOTISM
Recomandările noastre

Mihai Eminescu – Promotor al Unirii. La 24 ianuarie 1882, aniversând Unirea Principatelor Române, Eminescu fonda societatea naționalistă "CARPAȚII”. ActiveArt 10

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)