ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews vă prezintă, un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
 
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.

„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări. 

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie "hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede in noi”
 
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”. 

Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
 
Episodul 7: Traian Vuia
 
Traian Vuia a fost inginer, avocat și inventator. Pe la 1905 trăia a Paris, nu avea bani, dar își dorea să construiască un aparat de zbor. Academia de Științe din capitala Franței i-a răspuns franc: zborul cu un aparat mai greu decât aerul nu este decât un vis. Altfel spus, Traian Vuia avea în față toate condițiile pentru a renunța la idealurile sale. Dar el se încăpățânează, își construiește "Liliacul” și se ridică de la sol. Primul om care a zburat cu un aparat autoptopulsat, fără ajutor extern a fost român - Traian Vuia.