ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se împlinesc 21 ani de la ceea ce americanii numesc cel mai înspăimântător atentat din istoria SUA: patru avioane ar fi fost deturnate de „islamiști” pe 9 septembrie 2001 și explodate în clădiri simbol ale Americii, șocând o lume întreagă.

Totul a început în New York, unde două dintre avioane au lovit turnurile gemene de la World Trade Center din New York la interval de doar câteva minute, cele două turnuri gemene prăbușindu-se apoi sub privirile a milioane de oameni. Al treilea avion s-a izbit de o aripă a Pentagonului iar al patrulea s-a prăbușit în câmp, după ceea ce se pare că a fost o revoltă a pasagerilor. Bilanțul tragediei: aproape 3000 de oameni morți printre care și patru români.

Acum, la 21 ani după tragicele evenimente, există, în continuare, multe versiuni conform cărora totul a fost o acțiune planificată a guvernului american, multe teorii „ale conspirației” fiind dezvoltate în acest sens,

Din ce în ce mai mulți oameni cred că totul a fost un complot al Administrației Bush și a altor forțe destinat să justifice invadarea Afganistanului și Irakului. Cele mai multe teorii sustin că agenții americani, sau israelieni, au amplasat explozibil în turnurile World Trade Center și la Pentagon, înainte ca acestea să fie lovite de avioanele comandoului islamist. Alții refuză să creadă că Bush ar fi putut ordona moartea propriilor cetățeni dar sunt de părere că acesta nu a făcut nimic pentru a împiedica atentatele în timp ce știa despre pregătirea lor, spre același scop de a declanșa un război dorit.

Cartea francezului Thierry Meyssan L’effroyable imposture (Teribila impostură) reprezintă una dintre cele mai populare publicații despre atentate, aceasta vânzându-se în peste 200.000 de exemplare.

Vă recomandăm așadar un documentar șters de pe multe platforme video dar disponibil aici, chiar în traducere în limba română:

 911 in Plane Site

Dar poate cel mai popular documentar este cel ce poartă numele Loose Change - An American Coup (2009), el fiind vizionat de 125 de milioane de ori pe Google, pe vremea când exista Google Video, și de peste 30 de milioane de ori pe YouTube, înainte de a fi șters. ActiveNews vi-l prezintă aici, într-o prima ediție, reîncărcată acum câțiva ani:

Citiți și AM FOST ACOLO. Reporterul ActiveNews a văzut implozia turnurilor gemene din New York chiar de la fața locului: s-au topit ca două lumânări. 20 de ani de la o altă mare minciună criminală