ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Andronic a fost unul din cei șaptezeci de apostoli și era rudă cu Sfântul Apostol Pavel.

Sfântul Andronic L-a propovăduit pe Mântuitorul Iisus Hristos și a luptat împotriva închinării la idoli. Hirotonit episcop al Panoniei, fără a avea reședința episcopală într-un oraș anume, călătorea și propovăduia în întregul ținut.

Despre el menționează Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani: Îmbrățișați pe Andronic și pe Iunia, cei de neam cu mine și împreună închiși cu mine, care sunt vestiți între apostoli și care înaintea mea au fost în Hristos (Romani 16, 7).

Sfântul Andronic și Sfânta Iunia vindecau pe bolnavi și izgoneau pe demoni, reușind să-i convertească pe mulți păgâni la creștinism și să alcătuiască multe comunități bisericești. Amândoi au luat cununa muceniciei.

În secolul al V-lea, în timpul împăraților Arcadius și Honorius au fost descoperite moaștele Sfinților Andronic și Iunia într-o periferie a Constantinopolului, în Evghenia, în partea de răsărit. Mai târziu, pe acest loc a fost zidită o biserică în cinstea mucenicilor.

TROPAR:

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă face pomenirea Cuvioșilor Nectarie și Teofan.