ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi aflarea moaștelor Sfinților Mucenici din Constantinopol (sec. XII).

Evghenia este un loc în marginea de răsărit a orașului Constantinopol, aproape de turnul și porțile ce se numesc ale lui Evghenie.

Aici s-au aflat moaștele multor sfinți pătimitori din vremea prigoanelor, iar lumea uitase locul unde fuseseră îngropați, deoarece mucenicii erau îngropați noaptea de frica necredincioșilor.

Cum în locul acela au început să se tămăduiască bolnavii arhiepiscopul Toma al Constantinopolului (sec. al V-lea) s-a dus acolo împreună cu un sobor de preoți, s-au rugat și au săpat și în acest mod au aflat moaștele multor sfinți mucenici printre care și ale sfinților Andronic și Iuniei, prietenii Sfântului Apostol Pavel, pomeniți de Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani.

Andronic a fost unul dintre cei 70 de apostoli.

Moaștele sfinților mucenici au fost îngropate din nou cu toată cuviința. Împăratul Andronic Comnenul (1182-1185) a zidit deasupra lor o Biserică frumoasă, îndemnat fiind și de dragostea către Sfântul Apostol Andronic, al cărui nume îl purta.