23 decembrie 1989, cea mai sângeroasă zi a Revoluției. Zeci de oameni au fost uciși de diversiunea teroristă. Masacrul de la Otopeni și Asasinarea Grupului Trosca la MApN

23 decembrie 1989. Pe străzile din București și din alte orașe din țară oamenii manifestau împotriva comunismului. Soții Ceaușescu au fost arestați și toată lumea aștepta ca lucrurile sa se liniștească. Din păcate, aceasta a fost cea mai sângeroasă zi a Revoluției. În loc ca lucrurile să se calmeze după arestarea dictatorilor, diversiunea a luat amploare și a dus la întețirea schimburilor de focuri. Numărul victimelor a crescut vertiginos, scene de coșmar având loc la aeroporturile Otopeni și Băneasa și apoi la MApN.
Militarii trimiși să apere cele două puncte de intrare ale Capitalei au fost primiți cu o ploaie de gloanțe, trase de alți militari, informați că vor fi atacați de teroriști. În același timp, de pe clădirile din zona Pieței Palatului, tot în Capitală, cineva deschidea focul asupra soldaților din stradă. S-au înregistrat schimburi de focuri în clădirea fostului Comitet Central al PCR, asupra căreia s-a tras și din sediul Uniunii Tineretului Comunist. Iar Palatul Regal și Biblioteca Centrală Universitară au devenit ținta unui tir incredibil, apoi au fost incendiate.
La ora 20:00, colonelul Gheorghe Trosca, șef de Stat Major al USLA, unitatea antiteroristă a Ministerului de Interne, a primit ordin să intervină la sediul Ministerului Apărării. Dar echipa sa a fost întâmpinată cu foc de către militarii din interior. Colonelul și alți patru ofițeri au murit pe loc, iar alți șapte au fost răniți.
Cu privire la acest asasinat comandat de agentul KGB/GRU Nicolae Militaru, ActiveNews a publicat, în exclusivitate, un interviu cu supraviețuitorul masacrului, singurul civil aflat în ABI-urile USLA, Constantin Isac.
Și studenții Academiei Militare Tehnice, chemați pentru întărirea dispozitivului de pază al ministerului, au fost primiți cu gloanțe. Cinci dintre ei au fost uciși pe loc, iar alți opt au fost răniți.
Între timp, la Alba Iulia este doborât, nu se știe din ordinul cui, elicopterul în care se aflau șeful Miliției, generalul Constantin Nuță, și adjunctul acestuia, generalul Velicu Mihalea. Pasagerii și pilotul aparatului au murit carbonizați.
La Timișoara zeci de mii de oameni au sărbătorit în centrul orașului căderea lui Ceaușescu în timp ce la Târgoviște persoane neidentificate au deschis focul asupra unității militare unde erau deținuți Nicolae și Elena Ceaușescu. Unitatea a fost survolată de două ținte aeriene care, fiind considerate ostile, au fost atacate de apărarea anti-aeriană.
Lumea politică internațională a salutat înlăturarea dictaturii și și-a exprimat sprijinul pentru instaurarea democrației în România. Au transmis mesaje, printre alții liderul de la Casa Albă George Bush, președintele francez François Mitterand, premierul britanic Margaret Thatcher.
Despre toate acestea în lucrarea "MÂNA MOSCOVEI - Documentele crimei din decembrie 1989".
Editor: Victor Roncea. Primele trei volume intrate sub tipar la Editura
TipoMoldova, cu prefețe semnate de generalii scriitori Radu Theodoru și
Aurel Rogojan și istoricul Gh. Buzatu
VIDEO:
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Ion Cristoiu a descoperit în Arhiva SRI un nou document epocal privind asasinarea Căpitanului Mișcării Legionare din 29/30 noiembrie 1938, noaptea Sfântului Andrei: ”Avem ordin să-l împușcăm pe Corneliu Codreanu”. FOTO / VIDEO

30 noiembrie: Asasinarea lui Corneliu Zelea Codreanu la ordinele Regelui Carol al II-lea. AUDIO cu Singurul Discurs rămas în Arhiva Radio și VIDEO cu Înmormântarea Căpitanului Mișcării Legionare. ISTORIA ZILEI

Cine l-a ucis pe Nicolae Iorga? 27 noiembrie: 83 de ani de la asasinarea cu necunoscute a marelui istoric. MORȚI SUSPECTE ÎN CULTURA ROMÂNĂ

Dan Grunea: Islam/Islamism

Statul Român către KIEV: Actul final al Conferinței CSCE de la Helsinki prevede posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. DOCUMENT AL PARLAMENTULUI ROMÂNIEI CĂTRE UCRAINA, din 28 noiembrie 1991

Dezvăluiri: Împreună cu Corneliu Codreanu urma să fie asasinat și Iuliu Maniu. Istoricul SRI Cristian Troncotă: A fost un act de terorism de stat. 29 spre 30 noiembrie 1938 - Noaptea Sfântului Andrei
Recomandările noastre

Ion Cristoiu a descoperit în Arhiva SRI un nou document epocal privind asasinarea Căpitanului Mișcării Legionare din 29/30 noiembrie 1938, noaptea Sfântului Andrei: ”Avem ordin să-l împușcăm pe Corneliu Codreanu”. FOTO / VIDEO

Este posibil un Război Civil pan-occidental?

Reuters: Putin NU va face Pace în Ucraina înainte de alegerile din SUA din 2024 – Adevăr sau Provocare?

Statul Român către KIEV: Actul final al Conferinței CSCE de la Helsinki prevede posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. DOCUMENT AL PARLAMENTULUI ROMÂNIEI CĂTRE UCRAINA, din 28 noiembrie 1991
Secțiuni: Eveniment Istorie Prima pagină Știri
Persoane: Ion Iliescu Nicolae Ceauşescu Nicolae Militaru
Locații: București
Organizații: Frontul Salvării Naţionale FSN KGB Ministerul Apărării Naționale Ministerul de Interne Securitatea
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)