Biserica il praznuieste, la 26 noiembrie, pe Sf. STELIAN PAFLAGONUL. Acest om sfant s-a nascut in  sec.al VI-lea, in Adrianopolis (Turcia de astăzi). Familia lui era foarte bogată, însă el a renunțat la toată bogăția și s-a călugărit.

A plecat Sf. Stelian în pustie, la rugăciune și post. Un înger îi aducea zilnic, hrana, în peștera unde locuia.

După o vreme, o boală necruțătoare începuse să ucidă pe capete copiii oamenilor din acel ținut. Oamenii au apelat la Sf. STELIAN, ca mijlocitor către Dumnezeu. Astfel, copiii multora au fost vindecați, iar cei ai căror prunci deja se săvârșiseră, au reușit să facă, în scurt timp, alții.

Din acest motiv, Sf. STELIAN este considerat a fi ocrotitorul copiilor, în special al pruncilor, fiind de mare ajutor părinților cu copii bolnavi. Deasemenea, în iconografie, este reprezentat cu un prunc în brațe.

O parte din sfintele sale moaște poate fi găsită, spre închinare,  în biserica cu hramul Sf. Stelian, numită și Lucaci, din București.

2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.