ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul și Dreptul Evdochim (sec. IX- foto) a trăit în timpul împăratului iconoclast Teofil (829 – 842). S-a născut într-o familie credincioasă, părinții săi Vasile și Evdochia i-au acordat o educație aleasă, fiind crescut în frica de Dumnezeu, informează Basilica.

La maturitate a ajuns comandant în armată, în Capadocia, îndeplinind-și cu multă responsabilitatea datoria timp de 33 de ani. Înainte de trecerea sa la cele veșnice a dat ordin să fie îngropat fără fast, lucru care s-a și întâmplat. După moartea sa, pentru viața sa curată, Dumnezeu l-a învrednicit cu darul facerii de minuni.

Sfântul și Dreptul Iosif din Arimateea (sec. I) era originar din seminția lui Efraim. A fost un om bogat, ucenic în taină al Mântuitorului Iisus Hristos. Sfântul Iosif a fost cel care s-a ocupat de îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos.

După ce a cerut lui Pilat trupul Mântuitorului, împreună cu Nicodim au dat jos trupul Mântuitorului Iisus Hristos de pe cruce, l-au învelit în giulgiu alb și l-au așezat în mormânt nou săpat în piatră pe care Sfântul Iosif îl pregătise pentru sine.

Tot astăzi Biserica Ortodoxă serbează Înainte – prăznuirea scoaterii Sfintei Cruci și Lăsatul secului pentru Postul Adormirii Maicii Domnului.