Sfântul mucenic Ermie (Herma), pomenit în calendarul creștin ortodox la 31 mai, era soldat în armata romană, înaintat în vârstă, și petrecuse ani buni de viață ostășească în orașul Comani.

În timpul împăratului Antonin cel Pios (138-161), pentru mărturisirea credinței în Adevăratul Dumnezeu și refuzul închinării la zeii mincinoși ai păgânilor, a fost adus înaintea guvernatorului Sebastian. A fost supus la multe și grele chinuri pentru că nu a vrut să aducă jertfe idolilor.

A fost chemat și un fermecător care i-a pregătit otrăvuri puternice, Sfântul Ermie fiind obligat să le bea. Faptul că a rămas nevătămat după ce a băut otrăvurile l-a impresionat atât de tare pe vrăjitor, încât s-a convertit la creștinism, mărturisindu-L pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

În urma convertirii minunate, noul creștin și mărturisitor al lui Hristos primește botezul sângelui și moarte martirică prin tăierea capului. Sfântul Ermie, și mai rău fiind chinuit, s-a mutat la Domnul, după ce i s-a tăiat și lui capul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews