Sfântul mucenic Ermie (Herma), pomenit în calendarul creștin ortodox la 31 mai, era soldat în armata romană, înaintat în vârstă, și petrecuse ani buni de viață ostășească în orașul Comani.

În timpul împăratului Antonin cel Pios (138-161), pentru mărturisirea credinței în Adevăratul Dumnezeu și refuzul închinării la zeii mincinoși ai păgânilor, a fost adus înaintea guvernatorului Sebastian. A fost supus la multe și grele chinuri pentru că nu a vrut să aducă jertfe idolilor.

A fost chemat și un fermecător care i-a pregătit otrăvuri puternice, Sfântul Ermie fiind obligat să le bea. Faptul că a rămas nevătămat după ce a băut otrăvurile l-a impresionat atât de tare pe vrăjitor, încât s-a convertit la creștinism, mărturisindu-L pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

În urma convertirii minunate, noul creștin și mărturisitor al lui Hristos primește botezul sângelui și moarte martirică prin tăierea capului. Sfântul Ermie, și mai rău fiind chinuit, s-a mutat la Domnul, după ce i s-a tăiat și lui capul.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.