ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Data de 6 iulie a devenit, de câțiva ani, Ziua Internațională a Sărutului. Ideea din spatele acestei zile este faptul că mulți oameni au uitat să fie tandri de dragul tandreții și au uitat să sărute de dragul sărutatului, gest opus sărutului ca formalitate socială sau ca preludiu pentru alte activități umane.

Sărutatul poate fi o experiență plăcută în sine și o expresie a intimității cu sensul de apropiere între oameni, nu neapărat o expresie a sexualității dintre ei.

Ziua Internațională a Sărutului nu este la fel de comercializată (încă), precum Valentine-s Day, de exemplu, deși s-ar putea crede că vizează aceeași categorie de public. Totuși, de ziua de 6 iulie se poate bucura oricine, nu doar îndrăgostiții.

Astăzi ne putem exprima afecțiunea în mod liber față de părinți, frați, rude,prieteni, printr-un sărut și o îmbrățișare. Unii sunt obișnuiți să facă acest gest, frecvent, iar alții, mai puțin. Pentru aceștia, din urmă, s-a inventat această zi – pentru a învăța să-și exprime dragostea și recunoștința față de persoanele iubite și nu numai și pentru a ne aduce tuturor aminte că putem fi tandri fără a fi sexuali, mai ales într-o societate promotoare a hiper-sexualizării.