În dimineața zilei de 7 mai, a anului 351, în timpul domniei împăratului Constanțiu, fiul Sfântului Constantin (prăznuit în data de 21 mai), s-a arătat pe cer, ca o minune dumnezeiască, semnul Sfintei Cruci.

În acea perioadă, era în floare erezia arianismului. Conform acestui „curent”, Hristos a fost un simplu om și nu Dumnezeu. Aceasta era cauza multor conflicte și scindari în interiorul imperiului bizantin. Minciuna a fost și rămâne foarte atractivă. De multe ori e mai comod să crezi o minciună frumoasă decât adevărul. Arianismul nici măcar frumos nu era, însă i-a atras pe mulți, cu învățăturile mincinoase iar ortodocșii erau, de multe ori, în minoritate.

Constanțiu, conducătorul părții estice a imperiului era un adept convins al arianismului, spre deosebire de frații săi, Constantin al II-lea și Constans, creștini ortodocși evlavioși, ca și tatăl lor. Aceștia erau conducătorii părții de vest. Ambii au fost ucisi în lupte în jurul anului 350, lăsându-l pe Constanțiu unic conducătora al Imperiului Bizantin. Sfântul Chiril (prăznuit în data de 18 martie) a devenit, totodată, în acel an, Patriarh al Ierusalimului și a început o adevărată bătălie împotriva arianismului.

În luna mai a anului 351 a apărut, în mod miraculos, deasupra Ierusalimului o cruce luminoasă, care se întindea de la Golgota până la Muntele Măslinilor, pe o distanță de aproximativ 9 km. Pe cât era de lungă, pe tot atât era de lată, strălucind mai tare decât soarele. Mulți oameni au ieșit, atunci, din casele lor și au lăsat munca lor, îndreptandu-se spre biserici pentru a aduce slavă lui Dumnezeu.În consemnările istoricul Sozomen s-a găsit scris că această minune a dus la convertirea multori păgâni și evrei la creștinism.

A fost găsită și o scrisoare adresată de Sf. Chiril împăratului Constanțiu, în care, descriindu-i fenomenul miraculos, arătat pe cer, îl certa pentru convingerile sale necredincioase, recomandându-i să se alăture credinței creștine, precum tatăl său, Constantin, care a ajuns sfânt. Crucea a rămas pe cer timp de 7 zile.

Această minune dumnezeiască i-a întărit pe ortodcși în dreapta lor credință și a contribuit semnificativ la întoarcerea arienilor, celor pentru care Învierea Domnului nu a fost de ajuns pentru a crede în El, în sânul bisericii înființată de apostoli, de altfel, singura care se poate numi biserică, restul fiind erezii, bazate pe false credințe omenești sau pe distorsionări ale Adevărului.

Se spune că acest semnul arătării Sfintei Cruci, pe cer, este, totodată, o reamintire a celei de-a doua veniri a Mântuitorului pe pământ, când, zice Biblia, "semnul Fiului se va arăta pe cer" (Matei 24:30).
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews