ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 7 noiembrie se împlinesc 105 ani de la una dintre cele mai mari nenorociri din istoria umanității: instaurarea regimului bolșevic în Rusia. Efectele acestui eveniment au fost atât de devastatoare că se pot compara doar cu Revoluția Franceză sau instaurarea regimului nazist, scrie generalul (r) Aurel Rogojan, în Evenimentul Zilei. Instaurarea acestui regim nu a fost deloc spontană, ci a venit ca urmare a unui plan pregătit minuțios în afara Rusiei, notează generalul Aurel Rogojan.

„Instaurarea comunismului în Rusia, la 7 noiembrie 1917, nu a fost - câtuși de puțin - un act spontan, ci rezultatul unui amplu proiect secret („Planul Marburg”), pregătit minuțios în afara Rusiei. Și finanțat generos de marii „bancheri internaționali”. În primul rând, de cei de pe Wall Street: Jacob Schiff, J.P. Morgan, Otto Kahn, Paul Warburg, John D. Rockefeller, Edward Henry Harriman, Frank Vanderlp. Finanțarea bolșevicilor de către Wall Street era intermediată de banca suedeză „NYA Banken”, condusă de bancherul promarxist Olof Aschberg”, notează autorul în analiza sa.

„În același timp, se poate susține că Lenin, prin caracteristicile sale: revoluționar, origine etnică complexă (evreu după mamă, german după o bunică), simpatiile sale proocidentale și desconsiderarea „proștilor de ruși”, dar mai ales prin poziția sa de lider al unei noi mișcări politice, a prezentat un interes cu totul special, recrutarea sa permițând o penetrare informativă la vârful piramidei mișcării marxiste în plină ascensiune”, a scris generalul Aurel Rogojan în EVZ.