ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Frații Golescu organizează, miercuri 25 aprilie 2018, ora 18:00, la Clubul Țăranului Român, evenimentul „Doamnele Unirii”, pentru aducerea unui omagiu închinat activității și sacrificiului personalităților feminine românești, pentru contribuția lor la realizarea și apărarea României Mari, se arată într-un comunicat.

Lupta pentru România Mare a adus în prim plan femei române, emancipate și militante pentru idealurile naționale. Femei din toate domeniile, de la Regina Maria, la țăranca româncă, Minerva Stanca (purtătoarea stindardului tricolor al comunei Băița, la Adunarea de la Alba Iulia), de la eroine din linia întâi, la slujitoarele Domnului, de la călugărițele din mănăstiri, la surorile de caritate, membrele Crucii Roșii Române.Femei eroine cu nume de neuitat, scrise cu litere de aur în cartea istoriei neamului, ele care au fost:

„Veșnic răbdătoare și vrednic jertfite, smerite femei, sunteți vrednice de cea mai înaltă admirație pentru soarta voastră.Tăria Voastră, iubirea Voastră, puterea Voastră de renun țare au întărit peostașii noștri ca să țină piept dușmanului. Voi n-ați întrebat niciodată cât va fi de lungă încercarea, ci liniștite ați luat asupra voastră povara dusă până în ziua războiului de bărbații voștri. Dimineața la răsăritul soarelui și seara la apus, înainte de a merge la odihnă,voi căutați mereu cărările să vedeți dacă nu se întoarce unul dintre cei plecați. Așa sunt femeile țării mele”, după cum spunea Regina Mari