ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, a binecuvântat, la Galați, lucrările de zidire la prima biserică militară din județ, care va fi pusă sub ocrotirea Sfântului Mucenic Emilian de la Durostorum și a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 2018, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Biroul de presă al eparhiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în deschiderea evenimentului, arhiepiscopul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe soldații prezenți și pe muncitorii care lucrează la edificarea acestui lăcaș de cult.
 
Totodată, arhiepiscopul a săvârșit o slujbă de mulțumire pentru ocrotirea și binefacerile arătate de Dumnezeu asupra soldaților din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din cadrul Garnizoanei Galați, care au participat la numeroase operațiuni militare, ultima fiind cea din Afganistan din perioada februarie-august 2019, din care cu toții s-au întors acasă.

De asemenea, părintele militar Paul Zaharia a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhului Dunării de Jos, pentru rugăciunile înălțate către Bunul Dumnezeu în perioada misiunii lor din Afganistan și pentru susținerea demersurilor de zidire a unui nou lăcaș de cult în cadrul cazarmei 530 a Unității Militare 011552 Galați, acolo unde militarii Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Garnizoana Galați își desfășoară activitatea.

Până în prezent, la biserică au fost realizate lucrări de cofrare și armare cu fier beton, urmând ca în zilele următoare să se continue lucrările de turnare a betonului la infrastructură până la cota zero.