ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa natală a lui Adolf Hitler, situată în nordul Austriei, va fi demolată și în locul ei va fi ridicată „o nouă clădire", ceea ce va pune capăt unei bătălii judiciare care durează de mai mulți ani cu privire la soarta imobilului, a anunțat luni ministrul austriac de Interne, relatează AFP și The Associated Press.

„Casa lui Hitler va fi demolată. Fundația poate fi păstrată, dar va fi ridicată o nouă clădire", a declarat Wolfgang Sobotka pentru cotidianul austriac Die Presse. Ministrul a evocat o destinație "caritabilă sau administrativă" a acestei noi construcții. „O remodelare arhitecturală profundă este necesară, pentru a se împiedica definitiv recunoașterea și simbolismul clădirii", a declarat Sobotka, potrivit The Associated Press.

Acest lucru înseamnă că în locul casei din Braunau va fi ridicată o structură cu totul nouă, a precizat Karl-Heinz Grundboeck, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. Sobotka a subliniat că el vrea să se asigure că orice asociere a acestui loc cu Hitler va fi eliminată, în contextul în care casa a devenit un loc de pelerinaj neonazist. Actuala proprietară a refuzat în mai multe rânduri să vândă casa natală a lui Hitler. Nu este însă clar dacă aceasta s-a răzgândit sau dacă Guvernul a expropriat-o.