Autoritățile au decis: Muzeul memorial Tudor Arghezi din București va fi umbrit de trei blocuri de 11, șapte și trei etaje

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, marți, construirea a trei blocuri de 11, șapte și trei etaje lângă Muzeul Memorial Tudor Arghezi, pe strada Prinosului din București.
Până acum, în zonă se puteau construi doar case de două etaje. Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Memorial Tudor Arghezi au transmis primăriei, încă din iunie 2012, o scrisoare prin care își arătau "totalul dezacord față de acest proiect".
Potrivit Planului Urbanistic Zonal "Str. Prinosului, nr. 13-15-17-19", la această adresă, aflată lângă Muzeul Memorial Tudor Arghezi, Silviu Stan, inițiatorul proiectului, vrea să construiască trei clădiri de trei, șapte și 11 etaje la doar 2,5 metri de gardul muzeului.
Față de intrarea în casa memorială, corpul P+3E al ansamblului se află la o distanță de circa 55m, cel P+7E la 70m, iar cel P+11E la 90m. Toate corpurile de clădire sunt vizibile din incinta muzeului. Indicatorii urbanistici ceruți sunt: Procent de Ocupare al terenului = 75%; Coeficent de Utilizare al Terenului = 3,45; Înălțime maximă = Parter+ 3Eetaje - 7Eetaje - 11Etaje.
Cele trei blocuri ar urma să adăpostească instituții publice, sedii de companii, ale unor organizații politice și profesionale, lăcașuri de cult, hoteluri, restaurante, dotări sportive, servicii, comerț, locuințe. Planul Urbanistic Zonal este realizat de Dacra Studio, potrivit B1 TV.
Direcția pentru Cultură a Municipiului București a acordat, fără condiționări, "avizul favorabil" pentru acest proiect în decembrie 2013. Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Memorial "Tudor Arghezi" au transmis, însă, primăriei, încă din iunie 2012, o scrisoare prin care își arătau "totalul nostru dezacord referitor la planul menționat și, în același timp, profunda noastră indignare, deoarece se deformează și schimbă esential peisajul îndrăgit de unul dintre cei mai mari poeți ai României".
"Pentru a cinsti patrimoniul nostru cultural, va solicităm în mod expres să nu aprobați acest proiect", se mai arată în scrisoarea trimisă de reprezentanții muzeului.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Marian Munteanu: Adevărul despre Piața Universității 1990, la 35 de ani. VIDEO

24 aprilie: GENOCIDUL asupra armenilor din Turcia. Aproape 1,5 milioane de oameni au pierit și TOȚI AU FOST CANONIZAȚI CA MARTIRI

Piața Universității 35: Mai bine haimana, decât trădător, Mai bine huligan decât dictator, Mai bine golan decât activist, Mai bine mort decât comunist!

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 62 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

RADU GYR MAGNIFICUL (2 martie 1905 – 29 aprilie 1975). CREZUL LUI CÂNTAT DE TRONOS ȘI POEZIA MANIFEST - VIDEO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)