ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia praznicului Sfinților Împărați Constantin și Elena, comunitatea din Zoreni( Sînmihaiu de Câmpie) și-a cinstit eroii căzuți în cele două războaie mondiale, informează Bistrițeanul.

Cu această ocazie a fost dezvelit Monumentul Țăranului Român și plăcile comemorative  cu numele eroilor satului căzuți în cele două războaie mondiale, monumentul fiind opera sculptorului Alexandru Gavrilaș.

La eveniment au luat parte oficialități locale, dar și ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”, colonel Iulian Berdilă.

Monumentul a fost sfințit chiar de Mitropolitul Clujului, împreună cu un sobor de preoți. La final, Garda de Onoare formată din militari ai Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” a defilat în ritmurile Muzicii Militare a garnizoanei Bistrița.