ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul a primit aviz pozitiv de la Ministerul Culturii. Valoarea acestuia este de 7.5 milioane de euro. Monumentul va fi complet restaurat şi se va face şi promovare turistică.

Este cel mai amplu proiect de reabilitare al Castelului Corvinilor de până acum. La el au lucrat arheologi, pictori, ingineri constructori şi restauratori. Va fi reparat castelul, dar vor fi făcute lucrări şi pe domeniul de patru hectare.

"O să fie amenajată o zonă de spectacole, cu grajduri, cu o fierărie, o zonă cu tribune, pentru a se desfășura un turnir inspirat dintr-o poveste reală, din timpul regelui Matei Corvin", declară Dan Bera, administrator al Castelului Corvinilor.

Castelul va fi readus la înfăţişarea sa iniţială, dar la reamenajarea interiorului se va ţine cont şi de importanţa turistică a locului.

"Se va realiza un amfiteatru, unde se vor desfășura spectacole de teatru, de operă, de operetă, și asta într-un cadru minunat, pentru că această zonă este spectaculoasă și impresionantă", spune Bera, potrivit digi24.ro.

"Suntem în faza documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, practic lucrarea a fost terminată, recepționată și a obţinut și avizul Ministerului Culturii, următorul pas va fi, cu această documentație, accesarea de fonduri europene", adaugă Costin Tinca, director Castelul Corvinilor.

Liliana Lascău, Șef Birou Proiecte Europene Primăria Hunedoara: "Sperăm ca prin reamenajarea castelului și a întregului ansamblu al castelului, curți interioare și exterioare, să vină mai mulți turiști."