ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrările de restaurare a Castelului regal Săvârşin, executate după informaţii din jurnalul Reginei Elena, au fost încheiate după opt ani. Recepţia a avut loc marţi, iar valoarea investiţiei realizate din fonduri private depăşeşte un milion de euro.

Cu această ocazie, principesa moştenitoare Margareta a declarat că restaurarea a avut loc după informaţiile oferite de jurnalul Reginei mamă Elena.

”Castelul are spiritul reginei, spiritul regelui, este un loc istoric şi vrem să rămână aşa. (...) Este o splendoare şi suntem mândri că putem să lăsăm ceva pentru viitor, de foarte mare calitate, realizat de oameni care au pus suflet în această muncă şi le mulţumesc în numele tatălui meu, Regele Mihai”, a declarat principesa, potrivit Mediafax.

Reprezentantul firmei care a executat lucrările, Cornel Dorofte, a declarat că a fost îndepărtat un strat de pământ din jurul castelului, astfel încât acesta pare acum mai înalt cu 90 de centimetri.

Reprezentanii Casei Regale au mai spus că domeniul exterior al castelului şi parcul din jur vor fi deschise publicului, începând de anul viitor. 

Familia regală nu a permis accesul invitaţilor şi presei în castel, spunând că e o reşedinţă privată, şi nici nu a oferit informaţii despre valoarea lucrărilor. Totuşi, surse din cadrul administraţiei locale afirmă că pe documentul de recepţie a lucrărilor scrie că au fost investitiţi 4.848.557 lei, adică peste un milion de euro, bani proveniţi, în mare parte, din donaţii.