ActiveNews.ro transmite în direct evenimentul „Gogu Puiu 100”. 


Știrea inițială


La împlinirea a 100 de ani de la nașterea luptătorului anticomunist din Dobrogea, vineri, 9 martie,  la ora 18:30, Ten Hotel Colonade din Constanța va găzdui evenimentul memorial  „GOGU PUIU 100”.
 
Manifestarea, al cărei motto este  „a rămâne în adevăr și a mărturisi istoria Neamului tău, devine un act de rezistență atunci când cenzura legiferată politic impune contrariul”, va aduce în atenția audienței evocarea unor personalități  care au ales să nu plece capul în fața jugului bolșevic și pe care nu trebuie să-i uităm.

Vor rosti cuvântări despre luptătorii anticomuniști și iadul temnițelor bolșevice  ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, artistul Dan Puric, istoricul Marian Cojoc, Zoe Rădulescu și Gogu Cușa.

În cadrul evenimentului va fi lansată cartea „Haiducii Dobrogei”, de Nicolae Ciolacu, ultimul dintre supraviețuitorii grupărilor de rezistență din Dobrogea. Un alt moment impresionant va fi cel în care artistul Nicu Nicușor va încânta audiența cu melodii folk din vremurile de restriște.
 
Evenimentul va fi precedat de o slujbă de pomenire închinată lui Gogu Puiu și Haiducilor Dobrogei, la inițiativa Frăției Ortodoxe „Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”.

Intrarea este liberă.
 




2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.