ActiveNews.ro transmite în direct evenimentul „Gogu Puiu 100”. 


Știrea inițială


La împlinirea a 100 de ani de la nașterea luptătorului anticomunist din Dobrogea, vineri, 9 martie,  la ora 18:30, Ten Hotel Colonade din Constanța va găzdui evenimentul memorial  „GOGU PUIU 100”.
 
Manifestarea, al cărei motto este  „a rămâne în adevăr și a mărturisi istoria Neamului tău, devine un act de rezistență atunci când cenzura legiferată politic impune contrariul”, va aduce în atenția audienței evocarea unor personalități  care au ales să nu plece capul în fața jugului bolșevic și pe care nu trebuie să-i uităm.

Vor rosti cuvântări despre luptătorii anticomuniști și iadul temnițelor bolșevice  ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, artistul Dan Puric, istoricul Marian Cojoc, Zoe Rădulescu și Gogu Cușa.

În cadrul evenimentului va fi lansată cartea „Haiducii Dobrogei”, de Nicolae Ciolacu, ultimul dintre supraviețuitorii grupărilor de rezistență din Dobrogea. Un alt moment impresionant va fi cel în care artistul Nicu Nicușor va încânta audiența cu melodii folk din vremurile de restriște.
 
Evenimentul va fi precedat de o slujbă de pomenire închinată lui Gogu Puiu și Haiducilor Dobrogei, la inițiativa Frăției Ortodoxe „Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”.

Intrarea este liberă.
 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews