O iconiță din bronz din secolul 16, în care este reprezentat Sfântul Ierarh Nicolae, a fost descoperită în urma săpăturilor arheologice efectuate de o echipă de studenți de la Facultatea de Istorie și Geografie a Universității „Ion Creangă” din Chișinău, informează Basilica.

Scopul acestei campanii arheologice este de a descoperi urmele șanțului mare de apărare care a înconjurat cetatea Soroca, construită de Sfântul Ștefan cel Mare în secolul al 16-lea. 

În timpul săpăturilor au fost găsite mai multe fragmente de obiecte din diferite epoci, printre care și o iconiță din bronz cu Sfântul Nicolae.

Lucrările se desfășoară în paralel și sunt conduse de Sergiu Musteață, profesor la Facultatea de Istorie și Geografie din Chișinău.

Cercetările arheologice se încadrează în practica de studiu efectuată timp de trei săptămâni de studenții facultății de istorie.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews