ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureștiul a împlinit 564 de ani de la prima atestare documentară. „Ziua Bucureștiului” marchează atestarea documentară a Capitalei, respectiv menționarea „cetății București” ca reședință domnească, datând din 20 septembrie 1459, într-un hrisov al lui Vlad Țepeș, marele domn al Tării Românești, de vrednică pomenire din neam în neam.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei transmis, miercuri, AGERPRES, până pe 1 octombrie, la ARCUB, poate fi vizitată expoziția documentară "București. O stratigrafie în hărți și planuri", care redă povestea orașului la mijlocul secolului al XIX-lea, reconstruit prin intermediul planurilor și hărților existente, precum și a câtorva imagini de arhivă, dar și a unor machete 3D. Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, de miercuri până duminică, accesul la expoziție este gratuit. Programul general de vizitare este de marți până duminică, în intervalul orar 12,00 - 20,00.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, miercuri, cu prilejul împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei, că iubește Bucureștiul. El a mai transmis:

„Eu am venit prima dată în București la 14 ani, la un concurs de matematică și îmi amintesc că am fost fascinat de oraș.

Astăzi, la ani distanță de la acel eveniment, îndrăgesc și mai mult Bucureștiul, cu pulsul, frumusețea și arhitectura lui.

Orașul are un potențial uriaș și sunt sigur că împreună vom reuși să-l facem mai atractiv, mai prietenos, astfel încât să fim mereu mândri că suntem bucureșteni.

La mulți ani, București! La multi ani, bucureșteni!”