Cetatea lui Vlad Țepeș la 564 de ani de la atestarea documentară. Nicușor Dan: Am fost fascinat de București când am venit prima oară, la un concurs de matematică, la 14 ani

Bucureștiul a împlinit 564 de ani de la prima atestare documentară. „Ziua Bucureștiului” marchează atestarea documentară a Capitalei, respectiv menționarea „cetății București” ca reședință domnească, datând din 20 septembrie 1459, într-un hrisov al lui Vlad Țepeș, marele domn al Tării Românești, de vrednică pomenire din neam în neam.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei transmis, miercuri, AGERPRES, până pe 1 octombrie, la ARCUB, poate fi vizitată expoziția documentară "București. O stratigrafie în hărți și planuri", care redă povestea orașului la mijlocul secolului al XIX-lea, reconstruit prin intermediul planurilor și hărților existente, precum și a câtorva imagini de arhivă, dar și a unor machete 3D. Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, de miercuri până duminică, accesul la expoziție este gratuit. Programul general de vizitare este de marți până duminică, în intervalul orar 12,00 - 20,00.
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, miercuri, cu
prilejul împlinirii a 564 de ani de la prima atestare documentară a
Capitalei, că iubește Bucureștiul. El a mai transmis:
„Eu am venit prima dată în București la 14 ani, la un concurs de matematică și îmi amintesc că am fost fascinat de oraș.
Astăzi, la ani distanță de la acel eveniment, îndrăgesc și mai mult Bucureștiul, cu pulsul, frumusețea și arhitectura lui.
Orașul are un potențial uriaș și sunt sigur că împreună vom reuși să-l facem mai atractiv, mai prietenos, astfel încât să fim mereu mândri că suntem bucureșteni.
La mulți ani, București! La multi ani, bucureșteni!”

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect

Cine l-a ucis pe Nicolae Iorga? 27 noiembrie: 83 de ani de la asasinarea cu necunoscute a marelui istoric. MORȚI SUSPECTE ÎN CULTURA ROMÂNĂ

Dan Grunea: Islam/Islamism

Statul Român către KIEV: Actul final al Conferinței CSCE de la Helsinki prevede posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. DOCUMENT AL PARLAMENTULUI ROMÂNIEI CĂTRE UCRAINA, din 28 noiembrie 1991

Aviatorii ne transmit SĂ NU-L UITĂM NICIODATĂ pe HENRI COANDĂ, marele inventator român (7 iunie, 1886 - 25 noiembrie 1972)

ROMÂNII, ÎNTEMEIETORII IMPERIULUI AL DOILEA BULGAR – de Mihai Eminescu, la 21 și 23 noiembrie 1882
TEROAREA BOLȘEVICĂ: Torționarul Franț Țandără recunoaște cum a torturat deținuții politici în anii '50: Era o satisfacție pentru noi să-i batem la testicule. Majoritatea mureau. Nu pot să zic că mă pocăiesc, nu pot să zic Doamne, iartă-mă!
Recomandările noastre

Reuters: Putin NU va face Pace în Ucraina înainte de alegerile din SUA din 2024 – Adevăr sau Provocare?

Statul Român către KIEV: Actul final al Conferinței CSCE de la Helsinki prevede posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. DOCUMENT AL PARLAMENTULUI ROMÂNIEI CĂTRE UCRAINA, din 28 noiembrie 1991
Secțiuni: Cultură Eveniment Istorie Prima pagină Știri
Persoane: Nicușor Dan Vlad Țepeș
Locații: București
Subiecte: Istoria Bucureștiului
Organizații: Primăria Capitalei
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)