ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 1990, japonezul Norihiro Haruta venea la București să vadă cum arată capitala unei țări proaspăt ieșită din comunism. Japonezul nu a surprins în clișeele sale evenimentul major al anului 1990, Mineriada din 13-15 iunie. 

Norihiro Haruta a fost la București în afara acestor perioade tulburi și a reușit să surprindă atmosfera bucureșteană dintre sau de după acestea. S-a concentrat însă pe alte aspecte, edilitar-urbanistic, arhitectonic, uman.

În 1990, au fost sistate lucrările la noul centru civic, începute în 1980. Maidane imense tronau lângă Piața Unirii, bulevarde noi, mărginite de blocuri monumentale, își făcuseră loc prin inima orașului, iar pe locul cartierului Uranus din dealul Arsenalului trona Casa Republicii, neoficial Casa Poporului, pe atunci încă nedevenită Parlamentul României, potrivit rezistenta.net.