ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul și regizorul Dan Puric a fost invitatul de onoare la slujba de pomenire organizată de către Patriarhia Română la mormântul jurnalistului și poetului Mihai Eminescu și săvârșită cu ocazia împlinirii a 131 de ani de la trecerea de la Domnul.

În cuvântul său, Puric a spus că „nimeni nu a  ars și nu a iubit România”, precum Mihai Eminescu.  Artistul a mai spus că, acum ca și atunci, „este vremea României lui Eminescu, e vremea de jertfă.  Eminescu a fost conștiința a acestui neam”.

Printre altele, Dan Puric a menționat destinul poetului, despre care a afirmat că a fost asasinat. „Problema este că astăzi, vânduții noștri, îl asasinează din nou. În felul în care îl apărăm pe Eminescu, ne apărăm țara și copiii. Dacă vrei să vezi pe cineva care urăște poporul român, atunci vezi dacă-l insultă pe Eminescu și Miorița”, a precizat regizorul.

Actorul a adăugat că România ca și Eminescu, „au un destin hristic” și vor fi în agonie, dar este „agonia mântuitoare”.

În ceea ce privește problemele de azi, Puric a spus că „Eminescu ar fi scos sabia”, dacă ar fi trăit să vadă adoptată o lege a educației sexuale în școli.