ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Iuliu Hossu (n. 30 ianuarie 1885, Milaș, comitatul Cluj - d. 28 mai 1970, București) a fost episcop al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, deținut politic, cardinal, membru de onoare (din 1945) al Academiei Române.

Cuvântul rostit la Alba Iulia a fost rememorat și înregistrat ăn 1969, cu doar un an înainte de a trece la cele veșnice.

Fragment: 

 „Fericit am vestit hotărârea judecății lui Dumnezeu prin reprezentanții a toată suflarea românească: fericiți voi care ați pecetluit pe veci Unirea cu Țara Mamă, o viață întreagă veți mărturisi cu mândrie: „Și eu am fost la Alba Iulia!” Fiii fiilor voștri vor chezășui puternic și fericiți rostind: Și părinții noștri au fost la Alba Iulia!”,voi sunteți marea armată a sufletelor alese, a neamului nostru.”Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews