ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai I a trecut la Cele Veșnice în urmă cu doi ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la momentul respectiv Patriarhul României spunând că Majestatea Sa „a fost un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Române”.

„Regele Mihai a fost un credincios statornic al Bisericii Ortodoxe Române, un om cu o credință puternică, pe care nu s-a sfiit niciodată să o mărturisească public, trăind principiului călăuzitor al Monarhiei Române: Nihil sine Deo” (Nimic fără Dumnezeu -n.r.), a spus Patriarhul Daniel, reamintește Basilica.ro.

Totodată, fostul principe Nicolae al României a transmis, miercuri, pe Facebook, un mesaj emoționant, la doi ani de la moartea Regelui Mihai I.

„Dragostea și dorul de bunici sunt unice. Doi ani de când bunicul meu, Majestatea Sa Regele Mihai I, a plecat dintre noi. Să ne amintim cu drag de el mereu”.

În 2011, Regele Mihai I a ținut un discurs memorabil în Parlamentul României, în care sublinia importanța trecutului în construirea viitorului.

„(…) Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.

Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agățarea de putere și bunul plac nu au ce căuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989. Am servit națiunea română de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente, unele fericite și multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare națiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume.

Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Regele Mihai I, în Parlamentul României, pe 25 octombrie 2011.