ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valentin Lazea consideră că UE a promovat prea intens multiculturalismul și din acest motiv s-au creat tensiuni între diverse categorii sociale, spre deosebire de SUA, unde există o omogenitate mai mare.

Multiculturalismul promovat intens la nivelul Uniunii Europene reprezintă unul dintre motivele pentru care UE se află acum într-o situație delicată la nivel social, a declarat azi economistul-șef al Băncii Naționale a României la dezbaterea "Implicațiile economice ale Brexit-ului", organizată de către Școală Națională de Studii Politice și Administrative.

”Multiculturalismul a fost și el livrat de UE, deși nu trebuia. În SUA există acel «melting pot», acel cazan unde se topesc culturile. Toată gargara asta hipsteristă că noi suntem multiculturali ne-a adus în situația de acum”, a spus Lazea citat de profit.ro.

Ce ignoră oficialul BNR este că multiculturalismul la nivelul UE vine totuși din reunirea de dată mai recentă a mai multor națiuni (încă) suverane pe când omogenitatea din SUA s-a obținut în generații iar populația să este constituită din emigranți. Poziția sa vine în întâmpinarea unor inițiative care solicită mai multă "integrare” între statele uniunii după exitul britanic.