ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația "Ion Gavrilă Ogoranu",  Asociația "Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei" și Fundația Luptătorii din Rezistența Armată Anticomunistă organizează expoziția memorială „ION GAVRILĂ OGORANU", la 10 ani de la moartea luptătorului anti-comunist.

"Fotografii – unele din ele inedite – din arhivele Securității, instantanee din prezențele publice ale eroului după 1990, precum și unele din atitudinile sale din ultimii 15 ani de viață, vor putea fi privite de public într-o expoziție memorială fără precedent", afirmă organizatorii.

Vernisajul va avea loc joi 12 mai, la ora 18:00, în Piața Universității, Parcul Colțea. La eveniment vor participa: Dan Puric, Lucia Hossu Longin, Zoe Rădulescu și Octav Bjoza.
 
Ion Gavrilă Ogoranu a fost un luptător în rezistența armată anti-comunistă fiind prins abia în 1976 de către Securitatea comunistă. A fost condamnat la moarte, dar a fost salvat la intervenția directă a președintelui american Richard Nixon.
 
 A fost subiectul filmului "Portretul luptătorului la tinerețe", în regia lui Constantin Popescu.