FOTO de colecţie / Sculptorul Constantin Brâncuşi a fost ipodiacon al Catedralei Ortodoxe din Paris?

Provenind dintr-o familie tradiţional românească, Brâncuşi avea, pe lângă simţul artistic, multă credinţă şi un talent deosebit în cântarea bisericească.
Artistul a fost slujitor al Bisericii, în calitate de cântăreţ şi paraclisier bisericesc. Cât timp a studiat la Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova,între anii 1894-1898, el a fost şi cantăreţ la Biserica Madona Dudu.
Apoi, între anii 1898-1902, urmează cursurile Şcolii de Arte Frumoase, din Bucureşti, perioadă în care este şi cântăreţ la Biserica Mavrogheni.
În anul 1905, Constantin Brancuşi este admis la Şcoala Naţională Superioară de Arte Frumoase, din Paris. Ajuns în Paris, Brâncuşi va continua să slujească în Biserică, angajându-se ca paraclisier şi cântăreţ, în Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.
Până în ultimele clipe de viaţă, Brâncuşi a fost un om cu frică de Dumnezeu. În primăvara anului 1957, Constantin Brancuşi îl cheamă pe arhiepiscopul Teofil Ionescu, slujitor la biserica ortodoxă din Paris. După ce se spovedeşte şi se împărtăşeşte, sculptorul gorjean îi mărturiseşte: "Mor cu inima întristată pentru că nu mă pot întoarce în ţara mea".
Deşi bolnav, Brâncuşi a hotărât să rămână acasă, cerând ca patul său să fie mutat din camera lui obişnuită în atelierul în care a sculptat peste 40 de ani, unde L-a întâlnit pe Dumnezeu. Cu ultimele puteri, bătrânul sculptor a spus: "Nu mai sunt demult al acestei lumi. Sunt departe de mine însumi, desprins de propriul meu trup... mă aflu printre lucrurile esenţiale. Eu mă aflu acum foarte aproape de bunul Dumnezeu şi nu îmi mai trebuie decât să întind o mână înspre El, ca să Îl pipăi. Îl voi aştepta pe bunul Dumnezeu în Atelierul meu."
Imaginea de mai jos a apărut pe Facebook, fiind preluată dintr-un album vechi de fotografii iar mai mulţi istorici teologi susţin că Brâncuşi apare în ipostaza de ipodiacon al Catedralei Creştin-Ortodoxe din Paris.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Marian Munteanu: Adevărul despre Piața Universității 1990, la 35 de ani. VIDEO

24 aprilie: GENOCIDUL asupra armenilor din Turcia. Aproape 1,5 milioane de oameni au pierit și TOȚI AU FOST CANONIZAȚI CA MARTIRI

Piața Universității 35: Mai bine haimana, decât trădător, Mai bine huligan decât dictator, Mai bine golan decât activist, Mai bine mort decât comunist!

RADU GYR din MANUSCRISE: Vasile Voiculescu avea o figură de sfânt bizantin cu mâinile subțiri cu degete lungi, desprinse parcă dintr-o icoană. MĂRTURISIRI la 62 de ani de la plecarea la Domnul - 26 aprilie 1963

RADU GYR MAGNIFICUL (2 martie 1905 – 29 aprilie 1975). CREZUL LUI CÂNTAT DE TRONOS ȘI POEZIA MANIFEST - VIDEO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Persoane: Constantin Brâncuși
Locații: Paris
Organizații: Catedrala Ortodoxă din Paris
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)