ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fotografie de arhivă, realizată în perioada comunistă la București, care  îi înfățișează pe părinții lui vladimir Tismăneanu, Leonte (născut Leonid Tisminețki) și Hermina, a fost publicată azi de portalul ZiariștiOnline.

Aceștia sunt în centrul unui grup care mai conține și alte personaje ale nomenclaturii bolșevice de la București, între care generalul de Securitate Bibi/Meir Mihail Rosner/Boico, nimeni-altul decât cumnatul mamei lui Vladimir Tismăneanu.

Fotografia este însoțită de următorul comentariu:

„Priviți cu atenție fotografia aceasta de pe treptele "Institutului de Istorie a Partidului”: în centru tronează Ciungul – Leonte Tismăneanu, alături de soția sa, Hermina, care îl are în spate, cu gura mare, pe cumnatul său, Bibi/ Meir Mihail Rosner/ Boico, soțul Christinei Bianca Boico, de profesie securist, respectiv general în Securitatea bolșevică, nimeni altul decât unchiul la fel de celebrului "liant natural” între Rusia și SUA, Vladimir Tismăneanu. "Istoria” prelucrată de acești tovarăși, respectiv urmași, al lui Roller, este cea pe care ne-o "predau” azi Kuzmin, Klemm și Pettit, acești figuranți de porno-diplomație, care au demonstrat că pot îmbunătăți comedia "Selfie 69” cu o poză ceva mai complexă: de ménage à trois captivus”.
 
Vladimir Tismăneanu a fost desemnat de Traian Băsescu drept președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România. Conform unei lucrări a istoricului Gheorghe Buzatu, familia Tismăneanu s-a aflat pe statele de plată ale Kominternului în perioada interbelică, fiind remunerată pentru aportul adus cauzei sovietice.
 
Fotografia provine din "Colecția Fabian Anton"

Procesul comunismului (XVI). „Davai ceas, davai palton! Davai ceas, davai moșie! Harașo, tovărășie”