O fotografie de arhivă, realizată în perioada comunistă la București, care  îi înfățișează pe părinții lui vladimir Tismăneanu, Leonte (născut Leonid Tisminețki) și Hermina, a fost publicată azi de portalul ZiariștiOnline.

Aceștia sunt în centrul unui grup care mai conține și alte personaje ale nomenclaturii bolșevice de la București, între care generalul de Securitate Bibi/Meir Mihail Rosner/Boico, nimeni-altul decât cumnatul mamei lui Vladimir Tismăneanu.

Fotografia este însoțită de următorul comentariu:

„Priviți cu atenție fotografia aceasta de pe treptele "Institutului de Istorie a Partidului”: în centru tronează Ciungul – Leonte Tismăneanu, alături de soția sa, Hermina, care îl are în spate, cu gura mare, pe cumnatul său, Bibi/ Meir Mihail Rosner/ Boico, soțul Christinei Bianca Boico, de profesie securist, respectiv general în Securitatea bolșevică, nimeni altul decât unchiul la fel de celebrului "liant natural” între Rusia și SUA, Vladimir Tismăneanu. "Istoria” prelucrată de acești tovarăși, respectiv urmași, al lui Roller, este cea pe care ne-o "predau” azi Kuzmin, Klemm și Pettit, acești figuranți de porno-diplomație, care au demonstrat că pot îmbunătăți comedia "Selfie 69” cu o poză ceva mai complexă: de ménage à trois captivus”.
 
Vladimir Tismăneanu a fost desemnat de Traian Băsescu drept președinte al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România. Conform unei lucrări a istoricului Gheorghe Buzatu, familia Tismăneanu s-a aflat pe statele de plată ale Kominternului în perioada interbelică, fiind remunerată pentru aportul adus cauzei sovietice.
 
Fotografia provine din "Colecția Fabian Anton"

Procesul comunismului (XVI). „Davai ceas, davai palton! Davai ceas, davai moșie! Harașo, tovărășie”


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews