ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima hartă genetică interactivă a fost publicată de către cercetătorii de la Universitatea Oxford şi University College London.

Studiul a fost realizat pe 95 de populaţii din lume, totodată fiind analizat şi ADN-ul a 1.490 de persoane. "ADN-ul ne poate spune poveşti şi ne dezvăluie detalii din trecutul nostru”, a declarat Simon Myers, de la Universitatea Oxford. Astfel, cercetătorii au putut să facă o hartă foarte corectă, care atestă legăturile genetice în perioada 886-1194 e.n. Concluzia este că amestectul populaţiilor a fost influenţat de negoţul cu sclavi din Africa şi ţările arabe, dar şi de comerţ, în special de Drumul Mătăsii care lega Asia de Europa.

Despre români, cercetătorii spun că în această perioadă ei erau amestecaţi cu lituanieni, finlandezi, basci, greci, egipteni, sirieni, iordanieni, ciprioţi şi italieni, după cum arată acest document CLICK AICI.

Unele din rezultatele acestui studiu genetic au fost total neaşteptate. Spre exemplu, populaţia Tu, din China, s-a amestecat cu europenii, probabil cu grecii, în jurul anului 1200 e.n., datorită negoţului care avea loc între aceste populaţii, pe Drumul Mătăsii. Tot în Asia, populaţia Hazara, din Pakistan, este descendenta războinicilor mongoli.

AICI puteti consulta harta interactivă.