ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Reproducem astăzi, la 80 de ani de la trecerea Prutului de către Armata României, două fotografii memorabile legate de un moment astral din istoria României: Duminică, 22 iunie 1941, ziua declanșării Războiului Sfânt pentru eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei de sub sângeroasa ocupație sovietică, când în întreaga țară românii s-au rugat, oriunde s-au aflat, pentru victoria Armatei Regale Române conduse în luptă de generalul - pe atunci - Ion Victor Antonescu.

La stânga avem modul cum a reacționat poporul român la anunțul dat de oficialități privind declanșarea războiului pentru recuperarea pământului sfânt al Basarabiei și Bucovinei, moment fotografiat în Piața Palatului de cunoscutul fotograf german iubitor al României Willy Pragher (1908 - 1992) iar la dreapta Icoana Sfântului Ioan Botezătorul, cu care au plecat la luptă oștirile conducătorului Ion Antonescu în Războiul Sfânt, icoană care a fost salvată, cu pete de sânge în lemnul ei, și apoi donată Bisericii Sfântul Ștefan - Călărași din București.

Surse și mai multe date: Evenimentul Istoric și Basarabia-Bucovina.Info

VIDEO ARHIVĂ:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews