ISTORIA ZILEI: În genunchi pentru Basarabia și Bucovina și Icoana cu care au pornit ostașii români Războiul Sfânt de reîntregire națională acum 81 de ani, pe 22 iunie 1941, și azi cu urme de sânge uscat pe ea. VIDEO și FOTOGRAFIILE ZILEI

Reproducem astăzi, la 80 de ani de la trecerea Prutului de către Armata României, două fotografii memorabile legate de un moment astral din istoria României: Duminică, 22 iunie 1941, ziua declanșării Războiului Sfânt pentru eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei de sub sângeroasa ocupație sovietică, când în întreaga țară românii s-au rugat, oriunde s-au aflat, pentru victoria Armatei Regale Române conduse în luptă de generalul - pe atunci - Ion Victor Antonescu.
La stânga avem modul cum a reacționat poporul român la anunțul dat de oficialități privind declanșarea războiului pentru recuperarea pământului sfânt al Basarabiei și Bucovinei, moment fotografiat în Piața Palatului de cunoscutul fotograf german iubitor al României Willy Pragher (1908 - 1992) iar la dreapta Icoana Sfântului Ioan Botezătorul, cu care au plecat la luptă oștirile conducătorului Ion Antonescu în Războiul Sfânt, icoană care a fost
salvată și apoi donată Bisericii Sfântul Ștefan - Călărași din
București, , cu pete de sânge în lemnul ei, după cum ne arată părintele paroh Constantin Cârlan Ungureanu (foto dreapta).
Bunul Dumnezeu a făcut ca Icoana cu care au plecat la luptă oștile conducatorului Ion Antonescu, pe 22 iunie 1941, în Războiul Sfânt pentru dezrobirea Basarabiei, să fie salvată și, apoi, donată parohului Bisericii Sfântul Ștefan din București, lăcașul în care se închina însuși Mircea Vulcănescu, a cărui casă se afla în imediata apropiere.
Icoana Sfântului Ioan Botezatorul, care a mers în fruntea oștirilor în brațele preoților militari voluntari, cum a fost și Părintele Justin Pârvu, la întoarcerea de pe front avea urme uscate de sange pe ea după ce fusese pe pieptul atâtor soldați români căzuți pentru eliberarea țării și nimicirea bolșevicilor.
Părintele Constantin Cârlan Ungureanu (video mai jos), parohul Bisericii de pe Calea Călărași – despre care puteți afla mai multe pe BisericaSfantulStefan.Ro – ne-a istorisit câteva date despre icoana îmbibată în sânge a celui care, cu toate păcatele lui, a pornit în luptă general pentru a deveni
mareșal, conducator al statului și apoi, după lovitura de stat dată de
Mihai I împreună cu sovieticii și agenții NKVD, „criminal de razboi” și erou-martir al
neamului românesc, conform plebiscitului TVR în care a fost declarat, în
urma votului național, unul dintre cei mai Mari Români din toate timpurile.
Reproducem relatarea Părintelui Constantin despre icoană și imaginea ei minunată, cu un Sfânt Ioan Botezatorul – prăznuit pe 24 iunie - zi națională – care te privește cu niște ochi mari, parcă și el îngrozit de cele văzute pe Frontul de Est.
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți martirii neamului românesc!
VIDEO:
Surse și mai multe date: Evenimentul Istoric și Basarabia-Bucovina.Info
VIDEO ARHIVĂ:
Pe același subiect

Ion Cristoiu: Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu în vizorul Siguranței - 14 iunie 1925. CZC: Erau de față între 80.000-100.000 de oameni!

CANCEL HISTORY. România lui Iohannis a șters eliberarea Basarabiei și Bucovinei din Istoria Națională. Antonescu: Dacă mor este pentru Bucovina și Basarabia. Ceaușescu: La Chișinău am vorbit românește. Băsescu: Aș fi dat Ordinul de trecere a Prutului!

24 iunie 1927: Corneliu Codreanu înființează Mișcarea Legionară. Un studiu al istoricului Ioan Scurtu

DESCOPERIRE. Monahul Filotheu Bălan: CEL mai VECHI TRICOLOR ROMÂNESC – pe blazonul cneazului Cândea din Țara Hațegului, din sec. XIII. FOTO

22 iunie 1941, declanșarea Războiului Sfânt pentru Reîntregirea Țării. Ordinul Mareșalului Antonescu: Ostași, vă ordon: Treceți Prutul! Sdrobiți vrăjmașul din Răsărit și Miază-Noapte. Desrobiți din jugul roșu al bolșevismului pe frații noștri cotropiți!

24 iunie: Ziua universală a iei, cămașa tradițională românească
Recomandările noastre
Secțiuni: Basarabia Bucovina Cultură Fotografia Zilei Istorie Prima pagină Știri
Persoane: Mareșalul Ion Antonescu Willy Pragher
Locații: Basarabia Bucovina România Mare
Subiecte: eliberarea Basarabiei Războiul Sfânt Unirea Basarabiei cu România Unirea Basarabiei cu Țara Unirea Bucovinei cu România
Organizații: Armata Română Poporul Român
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (1)