Eveniment emoționant, a doua zi de Paști, la stejarul lui Ștefan cel Mare din Codrii Cosminului, la Cernăuți. Românii din Bucovina au venit aici pentru a cinsti memoria arcașilor și răzeșilor moldoveni care și-au dat viața, apărând dreapta credință și pământul strămoșesc, informează BucPress.

Manifestarea a devenit deja o tradiție respectată cu sfințenie de românii din Bucovina. În jurul legendarului stejar al lui Ștefan cel Mare s-au adunat reprezentați ai comunității românești din nordul Bucovinei, oaspeți din Patria istorică, reprezentanți ai societăților culturale românești din ținut, jurnaliști. A fost prezent și Edmond Neagoe, consul la Consulatul General al României la Cernăuți.

Un sobor de preoți în frunte cu protopopul raionului Hliboca părintele Ioan Gorda a oficiat o slujbă de pomenire a arcașilor lui Ștefan cel Mare. Serviciul divin a fost însoțit de corul Bisericii sfântului Nicolae din satul Voloca.

„Nu pentru prima dată suntem prezenți în acest loc binecuvântat, stropit de sângele martirilor neamului, care au apărat pământurile acestea, vorba noastră românească și credința strămoșească. Astăzi sărbătorim biruința vieții asupra morții, biruința luminii asupra întunericului - Învierea lui Hristos. Să nu fi fost arcașii lui Ștefan care și-au pierdut viața aici, nimeni nu știe în ce limbă am fi vorbit noi astăzi”, a spus părintele Ioan Gorda.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews