Marți 10 octombrie 2017, ora 17,30, la Librăria Mihai Eminescu din București, Bd. Elisabeta nr. 16 (Piața Universității) va avea loc lansarea cărții LACRIMA PRIGOANEI – o antologie de mărturii realizată de femeile foste deținute politic ale celor trei dictaturi din secolul trecut.

În cadrul unui proiect mai amplu al Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”  în parteneriat cu Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu”, cu ocazia lansării cărții, se va vorbi despre drama femeilor în închisorile politice ale secolului trecut, cu Niculina Moica și Zoe Rădulescu, ambele foste deținute politic în timpul regimului comunist, iar actrița Manuela Hărăbor va recita din creațiile literare ale femeilor din temnițele și lagărele comuniste.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews