Domnule Stoenescu, e adevărat că Iuliu Maniu a fost  un agent britanic, pe bani? Au mai fost si alti politicieni in aceasta situatie?

Istoricii Gheorghe Buzatu și Mihai Retegan au publicat deja în România (volumul "Istorie și societate” –n.r.), extrasul ștatului de plată care atestă calitatea de agent britanic plătit (nume de cod TOM), document aflat în Arhivele Britanice. Nu există dubii. Au fost și alții, mai puțin importanți. Important este că sovieticii au știut asta.
 
Dl Profesor Ioan Scurtu spunea într-un interviu că se încearcă acreditarea ideii că România e o țară care nu se poate guverna singură și că are nevoie să fie ținută de mâna.Cui ar folosi o astfel de imagine și care ar fi argumentele în favoarea  acestei teze, dacă sunt.
 
Vă voi răspunde prin abordarea unei probleme de fond: generația dvs nu a fost educată să-și dezvolte discernământul domenial și discernământul valoric. Chiar și întrebările dvs din acest interviu dezvăluie deruta generației. Dvs nu aveți capacitatea educată de a deosebi un istoric profesionist de un propagandist, care se prezintă în fața societății cu mormane de diplome și titluri, dar se ocupă de propaganda în favoarea unei ideologii, a unei personalități sau a corectitudinii politice. De istorici care descoperă patriotismul după ce au slujit propaganda regimului Iliescu sunt sătul. Pe de altă parte, nu ați fost stimulați să înțelegeți și să aplicați criteriile valorice ale unui domeniu, cum este și Istoria. Nu trebuie să vă atragă povestea scrisă frumos sau declarațiile de protest. Istoria este o știință cu principii, criterii, reguli, metodologii. Cine le încalcă, dintre istorici, se descalifică. Impresia că nu ne putem guverna singuri este dată de evaziunile regimului politic și economic inițiat de Ion Iliescu încă din decembrie 1989 și care funcționează și astăzi, de diversiunile cu "revoluția spontană”, "emanația”, "democrația de cumetrie”, pe cadravele a 924 de oameni omorâți în decembrie 1989, fără să existe vinovați. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews