ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 21 mai, creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, unul dintre cele mai mari praznice ale Bisericii.

Cu ocazia acestei sărbători, avocatul și jurnalistul Silviu Andrei Vlădăreanu, a ținut să facă o comparație dintre împăratul Constantin cel Mare, cel cu origini traco-dacice și conducătorii din vremea noastră. El le-a transmis un mesaj și celor care se îndoiesc de Sfânta Împărtășanie.

„Împăratul Constantin, formal păgân până pe patul de moarte, a fost cel care le-a dat libertate creștinilor.


În vremurile noastre, lucrurile parcă s-au sucit: autoritățile, formal creștine, au închis bisericile chiar și de Paști. În Grecia și Muntenegru, au arestat episcopi. În România, s-au făcut plângeri penale celor care au împărtășit credincioșii.

Oameni buni, în centrul vieții fiecărui creștin stă Sfânta Liturghie, Sfânta Împărtășanie care este legătura dintre noi și Dumnezeu.

Cei care lansați recomandări oficiale de evitare a sfintei Împărtășanii sau cei care credeți că vă puteți îmbolnăvi cu preacuratele taine, stați liniștiți în ceea ce vă privește: Biserica oricum nu are voie să dea sângele și trupul lui Hristos nici necreștinilor,  nici apostaților, nici celor care se îndoiesc. Niciodată. Și oricum, Biserica nu dă Sfânta Împărtășanie nimănui cu forța. Cu forța lucrează ceilalți”, a spus el la emisiunea „Universul Credinței” la TVR 1.